الأحد، 8 أغسطس 2010

تخزين الفلفل الاحمر وصور

الفلفل متوافر على مدار العام و لكن يكون حار أكثر من شهر مارس إلى أغسطس.



هاتى كمية الفلفل الحار الاحمر والمقادير اللي بتحطينها عليه حسب كمية الفلفل يعني ما فيش مقادير ثابته انتى وزوقك



000وانتبهي خذي الفلفل اللي مش طويل يعني نص الاصبع لانه هو الحار والطويل بيكون




بارد


ونظفيه وقطعيه الى نصين

ثوم تقشرينه وتحطينه على الفلفل زى ما هو كامل لا تقطعيه هتكترى اوتقللى حسب حبك لطعم الثوم




زيت زيتون وخليك كريمه فيه


خل وكثري منه انا احط نص الزجاجه وتطلع الشطه تقريبا زجاجتين كبار


..وملح




وحطيه على النار عشر دقايق وقلبيه



وبعدين شيليه من النار وخليه يبرد واذا برد اخلطيه في الخلاط و توقفى عندما




يكون لا سايل و لا سميك وفيه قطع صغيره

اما اذا حبيتي يكون مخلوط ناعم بدون قطع فخليه يتخلط فتره طويله


وعبيه في زجاجات وحطيه في الثلاجه مده 3-----4 شهور

ولا يجراله اى حاجه بس لازم تستعملين ملعقه نظيفه


جربوها وردو علي 000صدقوني كل من جربها بطل




يشتري الشطه الجاهزهه



ممكن نضعه على الطماطم عند الطبخ بيها أي طبيخ و خصوصا صلصة المكرونة و المحشي يوضع مع الطماطم و هي بتتفرم في الخلاط معلقة أو معلقتين كبار من الفلفل الأحمر ده يضرب مع الطماطم بيخلي اللون ايه أحمررررررررر و الطعم حكاية جربيها كده
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

مجمع للأفاده

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق