الأحد، 10 أكتوبر 2010

احلى شاورمه( اللحم) مصرى وصلت بالصور

لحمة شاورمة من عند الجزار متقطعة جاهزة وبيكون معاها حتة ليه ودى اهم حااااااااجة







انا نقعت اللحمة حوالى اربع ساعات فى كوباية زبادى ومعلقتين خل


وده السر فى انها تكون طرية معاكى

طماطم متقطعة مكعبات


فلفل رومى متقطع مكعبات ولو عاوزة تحطى فلفل حامى براحتك


بصل كتير متقطع مكعبات


حزمة بقدونس متقطع


لمونة


خل


فصين ثوم


ملح+فلفل اسود+بهارات لحمة+قرفة +كمون +حبهان مطحون

الطريقه
ــــــــــــــــــــــ
هنحط حتة اللية فى الطاسة مع معلقتين زيت ونسيحها شوية



وبعدين ننزل بالبصل والتوم عليهم لحد ما يدبلوا شوية



وبعدين ننزل بالحمة عليهم ونقلبها كويس ونسبها


لحد ما تنزل مايتها وتشريها هتكون دخلت على السوا تماااااااااااام





ونسبها لحد ما تشرب الماية وتدخل على السوااااااااااااااااا



وبعدين نحط باقى المكونااااااااااااات




ونسبهم لح ما الماية بتاعتهم تنزل ويشربوا الماية نحط التوابل والملح واللمونة


وبعدين نولع فحمة على النار


ونطشها فى الطاسة ونغطى بسرعة وما نفتحش عليها علشان تشرب طعم الفحمة وريحتها


بتكون بالشكل ده(ولكن صحيا ضعى تحتها ورقة فويل على شكل طبق كما فى الصوره التى تحتها)




نانات








وقدميها بالطريقة اللى تعجبك




هتعجبك جداااااااااااااااااااااااااااااااااا


ومش هتبطلى تعمليها






ضعى سلطة طحينه فى العيش قبل ما تضعى الشورمه واستمتعى بالشورمه التحفه
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
مجمع للأفاده






ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق