الجمعة، 29 أكتوبر 2010

بالصور .طريقة عمل بفتيك اللحمه المقلى لذيذ ومش ناشف steak

طريقة عمل بفتيك اللحمه المقلى steak   
المقادير :ـ
1ـ لحم بفتيك يطلب بهذا الاسم من الجزار ويطلب من الجزار أن يدقه حتى يصبح رقيق مش جدا حتى لاينشف عند القلى
2ـ ماء بصل (ابشرى البصل ثم ضعى عليه ملح وفلفل اسود واتركيه دقيقاتين ثم اعصريه بيدك وخدى الماء)
3ـ ملح
4ـ فلفل اسود
 5ـ عصير 2طماطم حمراء وطريه
6ـ دقيق ذره(افضل دقيق للتحمير حتى للفراخ)
7ـ بقسماط 
8ـ بيض
الطريقه:ـ
ـــــــــــــــــ
يتبل اللحم بماء البصل  وعصير الطماطم  والملح والفلفل ( راعى انك وضعتى ملح وفلفل لماء البصل) 
يخلط البقسماط مع دقيق الذره
نخفق البيض مع ملح وفلفل ونضيف عليه ملعقة صغيره زيت زيتون وده السر في تماسك الطبقه الخارجيه

ــــــــــــــــــــــــ
نطلع اللحمه من الثلاجه ونعصرها من التتبيله بأيدينا جدا
ثم نضعها فى البيض
ونتركه عشر دقائق
ثم نضعه فى خليط الذره والبقسماط




ونضغط عليه كويس جدا حتى يمسك الخليط به
نرصه فى طبق ونغطيه ونضعه فى الثلاجه نصف ساعه
(ممكن يتحمرمباشرة)
نحضر زيت غزيرويفضل زيت الذرهوسخن جدا ونضع فيه البفتيك
  و ترفع على النار حتى يظهر أثار الدم على سطحها يسوى علي نار هادئة حتى يستوي من جوه ومن بره
ينشل البفتيك من الزيت ويوضع علي ورق مطبخ حتى نتخلص من الزيت









ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق