أخيرا لقيت وصفة حلوة خلت طعم الزبادى رووعة وقوامه طرى زى الكريمة
بسم الله نبدأ
المقادير
كوب زبادى كبير (الزبادى البلدى)
ملعقه سكر صغيره أحيانا الزبادى بيكون حادق شويه ومعلقه السكر الصغيره أولا بتساعد فى ذوبان الخميره وكمان بتعطى الزبادى طعم حلو وده اختيارى
كيلو لبن
الطريقه
ــــــــــــــــ
1ـ نحضركوب الزبادى ونضعها فى الثلاجة لتانى يوم علشان تضمنى انها اتخمرت
2ـ ثم نغلى اللبن ونتركه حتى يصبح دافئ (مثل دمعة العين ) ثم نشيل وش اللبن (اختيارى) كما فى الصوره السابقه
3ـ نسخن الفرن حوالى نصف ساعه على نار هادئة (قبل وضع الكوبيات فيه)
4ـ ثم نشيل وش الزبادى ثم نضع الزبادى مع قليل من اللبن فى كوب كبير ونقلبهم جيدا حتى يذوب الزبادى ويصبح سائل
5ـ ثم نضع الزبادى على اللبن الدافئ فى حلة نظيفة
6ـ ثم نجهز حلة أخرى فاضية ونضع فيها خليط اللبن والزبادى
7ـ ثم نعيده مرة أخرى للحلة الاولى وهكذا أربع مرات حتى تتكون رغاوى لتضمنى ان الزبادى ذاب فى اللبن تماما
8 ـ ثم تصبى الزبادى فى أكواب ونوطى ايدينا واحنا بنصب الزبادى فى الكوب وترصيهم فى صينية فاضية وتدخليهم الفرن 10 دقائق ثم تغلقى نار الفرن وتتركى الزبادى فى الفرن الساخن 5 ساعات
ملحوظه لاتغطى اكواب الزبادى اول ما يطلع من الفرن انتظرى شويه
9ـ ثم تغطيه وتدخليه الثلاجة لحين الاستخدام
10ـ ليتم تماسك الزبادى جيدا تترك يوم فى الثلاجه وممكن الاكل منها قبل ذلك .
مجمع للافادة
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق